Microsoft Exchange Server 2003

Der er kommet en ny version af Microsoft Exchange Server.
Klik her for at læse mere – Microsoft Exchange Server 2010

For at konkurrere succesfuldt i dagens udfordrende forretningsklima, er organisationer nødt til at finde mere effektive måder at få medarbejdere til at kommunikere og samarbejde på. Email er pt. den mest udbredte samarbejdsteknologi, og flere virksomheder benytter Exchange Server til email-baseret samarbejde end noget andet produkt. Exchange Server 2003 gør medarbejdere i stand til at få adgang til kritiske forretningskommunikationer, næsten uanset hvor og hvornår de har brug for det, og er designet til at levere større sikkerhed, tilgængelighed og stabilitet.

 

Hvis du er i et Exchange 5.5 miljø, tilbyder Exchange Server 2003 store omkostningsbesparelser, ved at operere på færre servere. Med nye ressourcer og værktøjer, er opgraderingen og migrationen til Exchange Server 2003 gnidningsfri, hurtig, og kosteffektiv.

 

Exchange Server 2003 er tilgængelig i to udgaver:

 

Exchange Server 2003 Standard Edition er designet til at møde besked- og samarbejdsbehovene for små og mellemstore organisationer. Med Exchange Server 2003, får du:

Exchange Server 2003Fleksibiliteten til at blive konfigureret som en Microsoft Office Outlook Web Access front-end serverMailbokslagre og offentlige folder-lagre der hver er begrænset til 16GB maksimumRecovery Storage GroupExchange Server 2003 Enterprise Edition er designet til store organisationer, og gør dig i stand til at skabe flere storage groups og flere databaser. Exchange Server 2003 Enterprise Edition tilbyder en 8TB offentlig folder der letter begrænsningerne på datamængden en enkelt server kan håndtere. Med Exchange Server 2003 Enterprise Edition, får du:

Alle egenskaberne og produkterne der er inkluderet i Exchange Server 2003 Standard EditionDatabasestørrelsen kun begrænset af din hardware (med en maksimumstørrelse på 16TB)Flere databaser pr. serverClustering-understøttelse for fire noder på Microsoft Windows 2000 Advanced Server, eller otte noder på Microsoft Windows Server 2003 Enterprise EditionTeknologikomponenter for mere sikker klientadgang

Outlook-kompabilitet

Outlook 2003, Outlook 2002, og Outlook 2000 kan tilslutte sig til Exchange Server 2003. Outlook 2003 og Exchange Server 2003 er designet til at yde over langsomme, latente, eller dårlige netværksforbindelser. Eksempler er telefon-forbindelser, og trådløse datalinks som 1xRTT og General Packet Radio Service (GPRS).

Nye Outlook 2003-egenskaber inkluderer:

Exchange Server Cached ModeVPN-løse forbindelser der benytter den nye RPC over HTTPS-mulighed i Outlook 2003Fjernadgang

Outlook Web Access i Exchange Server 2003 er blevet forbedret for lettere brug, hastighed, og større sikkerhed. Outlook Web Access’ popularitet skyldes til dels at produktet er let at supportere og bruge, og ingen installation er nødvendig. Enhver browser-baseret computer kan få adgang til Exchange Server, med større sikkerhed, og, med den nye brugergrænseflade, må de fleste brugere kigge en ekstra gang efter, for at se om de bruger Outlook 2003 eller Outlook Web Access. Blandt egenskaberne er:

StavekontrolOpgaveliste-understøttelseHTML- og vedhæftet fil-blokering (modvirker spam og og potentiel skadelig kode)Automatisk aflogning (Glemt at logge af? Intet problem – inaktivitetstimeout’en logger automatisk af og lukker din session.)Du får også understøttelse til S/MIME i Outlook Web Access, så du kan benytte digital signatur og kryptere dine emails.

Exchange Server ActiveSync

Microsoft Windows Mobile-baserede enheder, såsom Pocket PC, kommer med ActiveSync-klienten og Pocket Outlook indbygget, hvilket gør dig i stand til at synkronisere dine email-beskeder, kalender, og liste over kontaktpersoner direkte med Exchange Server 2003. Exchange Server-administratorer kan aktivere dette fra den samme skærm brugt til at styre Exchange Server email-konti.

Outlook Mobile Access

Ligesom Outlook Web Access til desktop-browsere, er Outlook Mobile Access designet til sikkerhedsforbedret adgang fra mobile enhedsbrowsere. Med Exchange Server 2003 kan brugere få adgang til deres mailbokse fra mobile enheder med HTML-, XHTML- (WAP 2.x) og CHTML-baserede mikrobrowsere.

Omsiggribende produktivitetsscenarier

De fleksible muligheder for informationsadgang og de nye måder at holde sig forbundet på, gør medarbejdere mere produktive og i kontrol, hvor og hvornår de kommunikerer.

Mobile medarbejdere, såsom salg- og servicemedarbejdere, der benytter bærbare computere og kører Outlook 2003 over et trådløst netværk, er frie til at kommunikere. Ikke længere bundet til et kabel, kan de checke deres email-beskeder, finde deres kontakter og aftaler, og blive ved med at kommunikere med deres kunder, partnere og kollegaer, hvor som helst og når som helst de ønsker det – i bilen, hos kunden, eller selv i lufthavnen.

Outlook 2003 er designet til at fungere over langsomme og dårlige netværksforbindelser: Mobile medarbejder er beskyttet fra netværksproblemer, og kan fortsætte med at arbejde med deres Exchange Server information, imens Exchange Server og Outlook bruger de tilgængelige netværksressourcer.Fjerne medarbejdere kan arbejde hjemmefra, på et fjerntliggende kontor, hos kunden, et 802.11 hot spot, som deres lokale internet cafe, og kan starte Outlook eller bruge Outlook Web Access fra en hvilken som helst internetforbundet computer, for at få sikkerhedsforbedret adgang til Exchange Server. Outlook Web Access tilføjer mere frihed ved at gøre medarbejderne i stand til at holde sig i kontakt gennem Exchange Server, uden deres egen bærbare computer. Outlook Web Access rækker de seneste egenskaber i Exchange Server 2003 ud til hvilken som helst browser-baseret computer, inklusiv ikke-Microsoft operativsystemer. Og fordi Microsoft Web Access ikke behøver installation, kan din IT-afdeling reducere omkostninger.Rejsende ledere kan køre Outlook 2003 fra deres hotel, eller mellem flyforbindelser, over en telefonforbindelse, og synkronisere deres email-beskeder.

Med den senest synkroniserede Exchange Server-data, kan de fortsætte med at arbejde offline indtil deres næste mulighed for at kalde op og blive forbundet igen. Outlook 2003 og Exchange Server 2003 hjælper dem til at blive produktive online og offline.Ønsker du ikke at bære rundt på en bærbar computer? Pocket PC, Pocket PC Phone Edition, og Windows Mobile-baserede smartphones gør dig i stand til synkronisere din trådløse enhed direkte til Exchange Server. Email-beskeder, kontaktpersoner, aftaler, og vedhæftede filer er ved dine hænder.

Omkostningsbesparelser med Exchange Server 2003

Exchange Server 2003 opgraderings- og migrationsværktøjer øger din medarbejderproduktivitet, og hjælper med at konsolidere dine servere, så du kan spare penge.

 

Konsolideringsscenarium

For organisationer der kører Exchange Server 5.5, giver opgradering en stor mulighed for besparelser, ved at:

Simplificere operationerØget servertilgængelighed og –stabilitetReducere tiden det tager at lave backups og restoresReducere antallet af servere der kører Exchange ServerExchange Server 2003 er forbedret i forhold til Exchange Server 2000 ved multipelt database-design (op til 20 databaser pr. server). Typiske Exchange 5.5 organisationers begrænsninger med hensyn til brugere pr. server, skyldes ofte en enkelt databasearkitektur, og tiden backup og restore-operationer og –styring tager. Med Exchange Server 2003 er antallet af understøttede brugere og mailbokse steget markant, og kan nemt blive omkring 3-5.000 eller mere, afhængigt af brugerprofiler, emailtrafiktypen, og mailboks-størrelsesbegrænsninger.

 

Administrativ produktivitet

Exchange Server 2003 er designet til at hjælpe dine IT-medarbejdere til at blive mere produktive. Løbende administration af et Exchange Server-miljø repræsenterer ofte omkring 20-25% af de totale omkostninger for Exchange Server. De nye og forbedrede værktøjer hjælper dine IT-medarbejdere til at gøre deres arbejde mere effektivt. For eksempel; en leder har brug for at gendanne en gammel, men meget vigtig, email-besked, der blev slettet nogle få måneder tidligere. Ved at benytte den nye Recovery Storage Group, kan en administrator gendanne en individuel brugers mailboks for at finde den vigtige email der tidligere var blevet slettet. Andre nye administrative egenskaber er bl.a.:

Flytte flere mailbokse paralleltForbedret besked-tracking og Outlook klient-ydelseslogningForbedret kø-oversigt, der gør både SMTP og X.400-køer i stand til at blive set fra samme konsolNy forespørgselsbaseret distributionslister, der nu understøtter dynamisk, realtidsopslag efter brugereDerudover automatiserer Exchange Server Management Pack til Microsoft Operations Manager overvågningen af hele dit Exchange Server-miljø, og muliggør proaktiv styrelse og hurtig løsning af Exchange Server-problemer.

 

Eksempel: Migration til Exchange Server 2003 fra Exchange Server 5.5

Planlæg din flytning til Exchange Server 2003, så den passer med din kalender og dine budgetter. Exchange Server 2003 kan køre på enten Windows 2000 eller Windows Server 2003, og er designet til at samarbejde med Exchange Server 5.5 og Exchange 2000 Server.

 

Nye værktøjer og ressourcer hjælper dig med at opgradere fra et Windows NT 4.0 og Exchange Server 5.5-miljø til et Windows og Exchange Server 2003-miljø, mere gnidningsfrit, let, og hurtigt.

Gå gennem hele migrationsprocessen med den præskriptive guide. Før migrationen, kan nye værktøjer benyttes til at få en fuld rapport over den eksisterende Exchange Server 5.5-infrastruktur, inklusiv sites, servere, mailbokse, og offentlige foldere. Active Directory Migration Tool 2.0 benyttes til at migrere adgangskoder til Windows NT-konti til det nye Windows Active Directory-miljø. Værktøjer kan også benyttes til at validere at Active Directory er implementeret og virker korrekt, og at Exchange Server-komponenterne er installeret korrekt.For at implementere Active Directory Connector (ADC), designet så eksisterende Windows NT 4.0 og Exchange Server 5.5 directory-informationer kan repliceres til det nye Exchange Server og Windows-miljø, hjælper den nye ADC Wizard for at lette og automatisere opsætningen og forbindelsen mellem Exchange Server 5.5 og nye Windows og Exchange Server 2003-organisationer.De nye mailboks- og offentlig folder-migrationsværktøjer muliggør hurtig og produktiv flytninger af de enkelte mailbokse til Exchange Server 2003. Du og din IT-organisation vil se at de nye ressourcer og værktøjer muliggør en mere produktiv, hurtigere, og mindre afbrudt migration.

 

Andre infrastrukturprodukter der måske kan være interessant for dig: Citrix (inklusiv Citrix NetScalerCitrix XenAppCitrix XenDesktop, Citrix XenServerCitrix Branch RepeaterCitrix EdgeSight, Citrix Essentials for XenServer, Citrix VDI-in-a-box, Citrix XenApp Fundamentals, Citrix XenClient), Microsoft Windows Server 2012Microsoft Hyper-VMicrosoft Office 365Microsoft Office 2013Microsoft Exchange 2010Microsoft Exchange OnlineMicrosoft Dynamics C5Tynde klienterMicrosoft Windows 8.

Du kan også læse mere om nogle af de IT-services vi tilbyder, herunder vedr. IT-infrastruktur (Etablering af serverbaserede løsninger og infrastruktur til hjemmearbejdspladser, lokalkontorer og rejsende medarbejdere, etablering af intern infrastruktur og netværksløsninger, time/sag styring gjort nemt og enkelt, IT virtualisering og streaming, grøn IT, økonomisystemer, leverance og service på software, leverance og service på hardware), IT-sikkerhed (antivirus og anti-spyware, email-sikkerhed og antispam, firewall-løsninger og netværkssikkerhed, datasikkerhed og kryptering, sikker login på dine systemer med to-faktor autentificering, backup af dine data (server, arbejdsstationer, bærbare og netværk), definition af IT-sikkerhedspolitikker, central administration af din virksomheds IT-sikkerhed), IT-drift og IT-service (herunder IT-konsulenter og Microsoft-konsulenter), og IT-udvikling (herunder udvikling på og tilpasning af Microsoft Dynamics C5 og Offshore-udvikling via outsourcing).