Tynde klienter

Nogle af fordelene med en tynde klienter-løsning fra Contest

Tynde klienter

Tynde klienter eksperter

 • Skån miljøet
 • Mindre strømforbrug og ingen støj
 • Større sikkerhed
 • Få virtuelle desktops til dine brugere
 • Let adgang til informationer og applikationer
 • Store besparelser og større fleksibilitet
 • Frigør ressourcer
 • Løsninger baseret på bl.a. Wyse, Neoware, HP og Chip
 • Højere produktivitet og serviceniveau  

Med en tynd klient kan du slanke IT-budgettet

Vil du gerne spare penge og strøm samt frigøre IT-ressourcer? Så læs videre her…

Med tynde klienter får du en arbejdsmiljøvenlig terminal-serverløsning med software og data sikkert placeret på en central server og med funktioner for den enkelte arbejdsstation som en traditionel desktop PC.

En tynd klient i et serverbaseret netværk er billigere i anskaffelse end en PC og er samtidig billig i drift. Virksomheden opnår en væsentlig besparelse, da levetiden på den enkelte arbejdsstation forlænges betydeligt, idet der ikke længere er brug for højtydende PC’er.

Administrationen af de tynde klienter kan foregå fra centralt hold, uanset hvor de er placeret, så også support-omkostningerne kan reduceres til et minimum.
Applikationerne ligger på en central Terminal Server, som benytter Windows Terminal Services-overbygningen og samtidig ofte Citrix, som er med til at hele installationen bliver meget enkel at administrere og fuldt optimeret til afvikling af applikationer centralt. Alle de applikationer, man normalt afvikler på en PC kan også afvikles på denne server.

Samtidig har man den velkendte brugergrænseflade fra Windows-verdenen. Det giver den umiddelbare fordel, at brugerne får noget nyt de kender, så man undgår, at brugerne skal lære noget helt forfra.

For IT-afdelingen betyder det enorme lettelser i hverdagen at alle applikationer afvikles centralt. Det er slut med at skulle rundt til de enkelte PC’er for at klare problemer med applikationerne, man er sikker på at alle brugere kører på den præcis samme version af applikationen, og det betyder ikke mindst en meget høj grad af sikkerhed omkring installationen.

Da en tynd klient ikke indeholder nogen bevægelige dele, er den desuden uhyre driftssikker og velegnet i alle miljøer, bl.a. kontormiljøer hvor man vil sætte pris på en helt lydløs og meget lidt varmeafgivende tynd klient. Den er også velegnet i lagerhaller og andre støvfyldte omgivelser, da en tynd klient ikke er følsom for støv og lignende.

En anden åbenlys fordel med en tynd klient er, at den er velegnet til at blive sat ud i det offentlige rum, såsom skoler etc. Der er ikke meget spændende ved at stjæle en tynd klient; den kan ikke noget i sig selv, indeholder ingen dele der kan bruges andre steder og indeholder ikke nogen følsomme data.

Tre gode grunde til at vælge tynde klienter

 • Længere levetid og mindre vedligeholdelse
  Almindelige desktop PC’er har en gennemsnitlig levetid på 2-4 år. Levetiden for tynde klienter er 5-7 år, da alt afvikles på serveren. Tynde klienter har desuden ingen harddiske eller andre bevægelige dele, hvilket reducerer fejl.
 • Større sikkerhed
  Tynde klienter er yderst sikre da der ikke ligger informationer på enheden, hvilket betyder at ingen data på enheden går tabt ved tyveri, vandskade eller brand. Samtidigt er tynde klienter ikke sårbare overfor virus og anden skadelig kode, da alt afvikles centralt på serveren.
 • Mindre strømforbrug og ingen støj
  Tynde klienter bruger væsentligt mindre strøm end traditionelle arbejdspladser, da der ikke er nogen roterende dele, og samtidigt er de fuldstændigt lydløse til glæde for virksomhedens medarbejdere.

Tynde klienter er den perfekte løsning, hvis virksomheden ønsker øget produktivitet og øget sikkerhed, kombineret med stærkt reducerede omkostninger. Både store virksomheder med filialnet eller hjemmekontorer såvel som mindre virksomheder kan med fordel bruge en serverbaseret IT-infrastruktur.

Med tynde klienter opnår virksomheden bl.a. flg. fordele

 • Applikationer og data administreres centralt
 • Ingen PC-konfigurering eller image-upload
 • Stor fleksibilitet og mobilitet, idet brugeren ved logon altid vil blive præsenteret for sin kendte brugerflade og rettigheder
 • Ingen bevægelige dele, der kan gå i stykker
 • Ingen støjgener fra drev eller blæser
 • Enkel support og nem udrulning af software idet alt håndteres centralt
 • Reduceret risiko for tyveri og virusinfektion
 • Besparelse på driftssiden – en tynd klient bruger kun omkring 3,5 Watt
 • Længere levetid for klienten

Producenter af tynde terminaler

Contest A/S leverer tynde terminaler fra bl.a. følgende producenter:

WYSEWyse Tynd Klient

Verdens største producent af tynde klienter. Bredt udvalg der er inddelt efter funktionalitet i det som WYSE kalder simple, powerfull og flexible. WYSE har udviklet et meget avanceret administrationsværktøj kaldet Rapport som giver alle muligheder i en central administration af de tynde klienter. WYSE har desuden support for mange 3. partsprodukter som kortlæsere, floppydrev, etc.

NeowareNeoware Tynd Klient

En af verdens største producenter af tynde klienter, software og tilbehør. Udover at kunne tilbyde forhåndskonfigurerede tynde klienter, tilbyder Contest sammen med Neoware også specielt tilpassede enheder til meget konkurrencedygtige priser.

HPHP Tynd Klient

HP har nu sin egen produktion af tynde klienter. Ligger i profil et sted mellem WYSE og Neoware. HP har lavet en serie tynde klienter baseret på velafprøvede komponenter, der giver en meget høj driftsikkerhed.

Chip PCChip PC Tynd Klient

Kan alt det som de andre ikke kan. Har et unik koncept omkring en modulær opbygning således at alle situationer kan løses. Deres modeller er meget små og kan gemmes overalt. Har specielle modeller for kasseterminaler og en gennemført løsning for Smartcards.

 

 

Hvordan du fortsætter herfra - hvad du bør gøre nu

Læs mere om vores services her…

Du er også altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende:

 

 

Andre infrastrukturprodukter der måske kan være interessant for dig: Citrix (inklusiv Citrix NetScalerCitrix XenAppCitrix XenDesktop, Citrix XenServerCitrix Branch RepeaterCitrix EdgeSight, Citrix Essentials for XenServer, Citrix VDI-in-a-box, Citrix XenApp Fundamentals, Citrix XenClient), Microsoft Windows Server 2012Microsoft Hyper-VMicrosoft Office 365Microsoft Office 2013Microsoft Exchange 2010Microsoft Exchange OnlineMicrosoft Dynamics C5Tynde klienterMicrosoft Windows 8.

Du kan også læse mere om nogle af de IT-services vi tilbyder, herunder vedr. IT-infrastruktur (Etablering af serverbaserede løsninger og infrastruktur til hjemmearbejdspladser, lokalkontorer og rejsende medarbejdere, etablering af intern infrastruktur og netværksløsninger, time/sag styring gjort nemt og enkelt, IT virtualisering og streaming, grøn IT, økonomisystemer, leverance og service på software, leverance og service på hardware), IT-sikkerhed (antivirus og anti-spyware, email-sikkerhed og antispam, firewall-løsninger og netværkssikkerhed, datasikkerhed og kryptering, sikker login på dine systemer med to-faktor autentificering, backup af dine data (server, arbejdsstationer, bærbare og netværk), definition af IT-sikkerhedspolitikker, central administration af din virksomheds IT-sikkerhed), IT-drift og IT-service (herunder IT-konsulenter og Microsoft-konsulenter), og IT-udvikling (herunder udvikling på og tilpasning af Microsoft Dynamics C5 og Offshore-udvikling via outsourcing).