Indførelse af omvendt betalingspligt for moms på visse varer

Indførelse af omvendt betalingspligt for moms på visse varer

Indførelse af omvendt betalingspligt for moms på visse varer

I december vedtog Folketinget en ændring til momsloven, der betyder, at der pr. 1. juli 2014 er omvendt betalingspligt for moms på visse vissevaregrupper.

De omfattede varegrupper er:

  • Integrerede kredsløb/computerchips
  • Mobiltelefoner
  • Spillekonsoller
  • Tablets
  • Bærbare computere

De nye regler gælder dog ikke detailbutikker, som primært sælger til private forbrugere.
Den omvendte betalingspligt betyder, at køber I f.eks. en PC til 5000kr. + moms, så er det sådan i dag, at fakturaen fra sælger vil indeholde de 5000,- kr. + momsen på 1250,- kr, således at I skal afregne 6250,- kr. til sælger, som herefter skal sende momsen videre til Skat.
Efter de nye regler, vil fakturaen lyde på 5000,- i alt, som skal afregnes til sælger. Det er herefter jeres ansvar som køber at indberette momsbeløbet i jeres momsregnskab.

Det vil med stor sikkerhed betyde, at I skal lave jeres momskoder og kontering af moms om. Kontakt Contest A/S, hvis I ønsker hjælp til dette.

Der er ikke skrevet ret meget om det på Skats hjemmeside, men det, der står, kan I læse her: http://www.skat.dk/gsa.aspx?oId=2068790&vId=209219

Med hensyn til det rent momstekniske, vil vi anbefale jer, at I tager en snak med jeres revisor.

Vi har hos Contest som nævnt stor erfaring med tilpasning af Microsoft Dynamics C5 og XAL, så har du brug for hjælp til at lave jeres momskoder og kontering af moms om, så kontakt os med det samme, og så vil vi meget gerne hjælpe.

 

 

Hvordan du fortsætter herfra - hvad du bør gøre nu

Læs mere om vores services her…

Du er også altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende: