Top 5 tips til IT-sikkerhed

Top 5 tips til IT-sikkerhed

Top 5 tips til IT-sikkerhed

Uanset om du er en stor virksomhed eller en lille én, er IT-sikkerhed en vigtig del af at lede din virksomhed. I mange tilfælde giver virksomheder ikke nok opmærksomhed til deres IT-sikkerhed, hvilket kan resultere i krænkelser af fortrolige informationer og andre skader. Her er de top 5 ting der relaterer sig til IT-sikkerhed og hvordan du kan sørge for at du er sikret.

1. Sørg for at fortrolige oplysninger ikke forlader virksomheden

Beskyttelse af din virksomheds oplysninger svarer til at låse din dør, når du forlader huset. Når fortrolige oplysninger bliver lagt ude i det fri, kan enhver nå det og lække det. Dette kan potentielt forårsage mere skade end du ville forvente, op til det stade hvor hele din virksomhed kan blive lukket. Sørg for at adgang til personlige og forretningsmæssige informationer er begrænset, og kun kan tilgås af de personer det er beregnet til, og husk at tjekke om dit netværk er sikkert.

2. Modvirk hackere i at trænge ind på dit netværk og stjæle oplysninger eller korrumpere systemer

Cyber-angreb er utroligt almindelige, selv på små virksomheder. Ifølge nogle statistikker, er næsten halvdelen af angrebene rettet mod små og mellemstore virksomheder. Så bare fordi du ikke er en markedsleder, betyder det ikke at du er beskyttet. Tag de nødvendige skridt for at forhindre hacking-forsøg, og sørg for at alle dine sikkerhedsforanstaltninger er på plads.

3. Beskyt mod virus og malware

Alle kan blive påvirket af computervirus og malware, og ofte sletter eller ødelægger disse vigtige data og kan potentielt lukke hele dit netværk. Virksomheder er endnu mere sårbare overfor virusangreb end nogensinde før, uanset hvilken branche de opererer i. For at være på den sikre side, skal du installere den mest pålidelige software, du kan finde, sammen med en firewall-løsning af høj kvalitet. Hold virusdefinitioner ajour ved at lade programmet opdatere når som helst det er nødvendigt.

4. Sikker adgang for medarbejdere til virksomhedens IT-ressourcer, uanset om de er på farten eller på kontoret

Angreb sker ikke kun på kontoret. Nu om stunder, har mange medarbejdere adgang til deres arbejde fra en enhed på et andet sted (eksempelvis hjemmefra eller hos kunder). Netværksadgangen fra enhver enhed bør være sikret, for at undgå brud på sikkerheden og potentielt skadelig malware.

5. Backup af systemer

Lav backup af din virksomheds data kontinuerligt. Dette vil bevare og beskytte informationer og hjælpe mod tab af data i tilfælde af en netværksfejl. Enhver virksomhed bør få foretaget backup af deres systemer og data med jævne mellemrum.

Hvis du ikke er en IT-ekspert, skal du ikke forsøge at tage dig af din virksomheds IT-sikkerhed selv. Hyr en pålidelig og troværdig IT-servicevirksomhed til at kontrollere dit netværk og give dig den bedste beskyttelse der findes. Dette kan spare dig en hel masse besvær på både kort og langt sigt.

Contest A/S har mange års meget omfattende erfaring og uddannelse indenfor IT-sikkerhed, og kan helt sikkert også hjælpe din virksomhed.

Læs mere om vores IT-sikkerhedsløsninger – klik her – og kontakt os med det samme så vi også kan hjælpe dig.

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Hvordan du fortsætter herfra - hvad du bør gøre nu

Læs mere om vores services her…

Du er også altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende: