Spørgsmål du bør stille før du hyrer en Microsoft-konsulent

Spørgsmål du bør stille før du hyrer en Microsoft-konsulent

Spørgsmål du bør stille før du hyrer en Microsoft-konsulent

Virksomhedsejere, store og små, gør naturligvis alt hvad de kan for at rykke så langt frem som muligt og skabe så meget afstand mellem sig selv, forhåbentlig forrest i feltet, og resten af konkurrenterne, der forhåbentlig nøler bagefter.

Da computere og informationsteknologi generelt, spiller en afgørende rolle i den daglige gang i erhvervslivet, træffer flere og flere virksomheder beslutningen om at hyre professionelle IT-konsulenter, så som en professionel Microsoft-konsulent. Det problem som mange virksomhedsejere dog har tendens til at støde på, er i form af faktisk at finde de rigtige konsulenter til den rigtige opgave. Desværre, ligesom med de fleste ting i livet, er der både gode og dårlige, og med en Microsoft-konsulent, og faktisk enhver anden form for IT-konsulent for den sags skyld, er der ingen undtagelser.

Der er fantastiske konsulentvirksomheder derude, og der er dem der måske blot prøver lykken.

Hvis du er på udkig efter en Microsoft-konsulent til at håndtere dine IT-behov og -krav, er her et par praktiske spørgsmål du bør stille før du hyrer dem.

Spørgsmål: Er det at være en Microsoft konsulent dit fuldtidsarbejde?

Nogle virksomheder vælger at arbejde med personer, der måske har fuldtidsarbejde  hvor de laver noget andet, og servicerer nogle virksomheder i deres fritid. Dette er ikke nødvendigvis en afspejling af deres færdigheder eller deres kompetencer i forhold til din IT, selvom det nok er svært for dem at være på forkant med den nyeste produktudvikling, etc. Den største udfordring du dog måtte have, er at hvis de også arbejder i en anden stilling, vil de ikke være tilgængelige inden for normal kontortid, og det kunne vise sig at være et stort problem for dig. Det bedste råd til en virksomhedsejer er at finde et IT-konsulentfirma, som er 100% engageret i de tjenester de leverer, for at sikre at når du har brug for dem, vil de være der.

Spørgsmål: Hvilken størrelse virksomheder har du mest erfaring med?

Lad os for eksempel sige at din virksomhed er en særlig stor virksomhed, komplet med mange ansatte, mange arbejdsstationer og flere computere og enheder, eller en lille virksomhed med en håndfuld medarbejdere.

Hvis du skulle hyre en konsulentvirksomhed, der kun tidligere har arbejdet med virksomheder af en bestemt størrelse eller branche, kan det være at du skal være lidt varsom, da deres manglende erfaring med virksomheder som din kan vise sig ikke-ideel, og selvom deres hensigter måske er hæderlige, kan det være udfordrende for dem at beskæftige sig med din virksomhed, hvilket ikke er optimalt for nogen parter. Spørg dem hvilke typer virksomheder de har mest erfaring med, beskriv din egen virksomhed, og tag tingene derfra.

Spørgsmål: Har du specialisere dig i nogen konkrete værktøjer, services eller produkter?

Da de er Microsoft-konsulenter vil de selvsagt have stor erfaring og ekspertise med Microsoft-værktøjer og -produkter, men prøv alligevel at være lidt mere specifik, hvis det muligt. Find ud af hvor deres særlige kompetencer ligger.

Har de har erfaring med præcis de områder og løsninger du har brug for?

Ud over dette skal du finde ud af hvor deres eventuelle svagheder ligger, dvs. er der nogen former for teknologi/produkter som de ikke er alt for komfortable med at arbejde med.

 

Hvordan du fortsætter herfra - hvad du bør gøre nu

Læs mere om vores services her…

Du er også altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende: