Hvad er server virtualisering og hvad er fordelene?

Hvad er server virtualisering og hvad er fordelene?

Hvad er server virtualisering og hvad er fordelene?

Du er sikkert stødt på udtrykket ’server virtualisering’ før, men måske har du ikke en klar idé om, hvad det præcist det vedrører.

Indenfor IT henviser udtrykket, virtualisering, til begrebet at skabe en virtuel udgave af en ressource eller enhed. Virtualisering kan udføres på en bred vifte af computerenheder og teknologier, såsom en server, netværk, desktop, lager eller et operativsystem.

Server virtualisering refererer til teknikken med at transformere en fysisk server til en virtuel server. På denne måde kan mange virtuelle servere lagres på en enkelt fysisk server (hardware).

Hvorfor server virtualisering?

Teknologien indenfor server virtualisering har resulteret i en gennemgribende revision indenfor IT-verdenen. Øget konkurrence, lovgivning og knaphed på ressourcer har ført til en øget bevidsthed om fordelene ved server virtualisering. I dag vælger flere og flere virksomheder server virtualisering, for på den måde at reducere deres strømforbrug, skære ned på behov for klimaanlæg, samt for at spare penge og ressourcer.

Hvis du er i en organisation hvor IT spiller en central rolle (og hvor gør den ikke det?), skal du altid være på udkig efter at have den bedst mulige teknologi, der vil gøre din virksomhed i stand til at køre med et minimum af ressourcer, og samtidigt levere en bæredygtig infrastruktur. Server virtualisering vil give dig en fordel i forhold til andre organisationer, og giver dig mulighed for at få endnu mere ud af din nuværende IT-infrastruktur.

Server virtualisering vil også gøre det muligt for dig at erstatte flere fysiske servere med en enkelt, og gøre administrationen af din it endnu nemmere, mere fleksibel og sikker.

Med server virtualisering kan du dermed spare penge, spare på strømmen, spare plads, og få en bedre, mere sikker, mere optimeret og mere konkurrencedygtig IT-infrastruktur.

Contest A/S er eksperter i server virtualisering og kan helt sikkert også hjælpe din virksomhed. Vi benytter os af teknologier fra bl.a. Microsoft og Citrix.

Kontakt os med det samme og høre hvordan vi kan hjælpe dig.

 

Hvordan du fortsætter herfra - hvad du bør gøre nu

Læs mere om vores services her…

Du er også altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende: